360 Degrees Amsterdam: een innovatief en compleet huurwoningenproject

360 Degrees Amsterdam: een innovatief en compleet huurwoningenproject

Waarom 360 Degrees? De locatie natuurlijk, maar ook het ontwerp en het uitzicht op onze hoofdstad. Toch is dit project om een andere reden volledig uniek. Er is namelijk gekozen voor circulaire bouwmaterialen. Het gaat om slimme bakstenen, gemaakt van gerecycled afval en kenmerkend voor duurzame bouwtechnieken. Daarnaast is dit het eerste project in Nederland dat in alles voorziet: de verhuur van appartementen, vloerbedekking en gordijnen, meubilair en een luxueuze inrichting.

Iedereen heeft wel eens een auto, een pak of een film gehuurd. Tegenwoordig is er met name meer vraag naar de verhuur van meubilair. Vooral onder jonge mensen die, meer dan ouderen, flexibiliteit en duurzaamheid belangrijk vinden. Bij het bedrijf Move&Rent kunnen zij meubilair huren voor een termijn die zij zelf bepalen, met de optie de meubelen aan het eind daarvan om te ruilen.

Move&Rent speelt in op de behoeften van mensen die wel de middelen, maar niet de tijd hebben om te shoppen voor meubelen en mogelijk überhaupt geen meubelstukken willen aanschaffen, omdat ze verwachten binnen afzienbare tijd weer te verhuizen. De service van Move&Rent is all-in: montage, levering, installatie en onderhoud. De meubelen worden na afloop van een huurtermijn teruggegeven. Het principe is eenvoudig: Move&Rent ontvangt een bestelling en bezorgt de meubelen binnen vijf werkdagen gebruiksklaar op het opgegeven adres. Dit bespaart een boel tijd en stress.

Move&Rent is de oplossing voor wie niet genoeg geld heeft om in één keer een volledige inboedel te kopen, maar wel kwaliteitsmeubelen in huis wil hebben.

360 Degrees Amsterdam: een innovatief en compleet huurwoningenproject

Voordelen voor projectontwikkelaars en vastgoedmakelaars

De Nederlandse huizenmarkt is oververhit. Daarom moet de vastgoedsector inspelen op economische, sociale en milieuontwikkelingen. Waarnaar zijn woningzoekenden tegenwoordig op zoek? Ze hebben minder te besteden, minder tijd en meer interesse in duurzame ontwikkeling. Dit bepaalt hun koopgedrag op de vastgoedmarkt.

“Bij Uppmark onderzoeken we voortdurend nieuwe manieren waarop we ons serviceaanbod voor huurders kunnen ontwikkelen. De verhuurservice van Move&Rent draait niet alleen om de meubelen zelf, maar heeft ook veel aandacht voor de behoeften van huurders en probeert bovendien zo veel mogelijk mee te bewegen met hun aldoor veranderende wensen en hun zorg voor een duurzamere wereld”  aldus Goran Boon.

Voor projectontwikkelaars en vastgoedmakelaars is het huren van meubilair niet alleen financieel aantrekkelijk. Zij kunnen een woning bovendien inrichten naar de wensen van de huurder en het design ervan zo nu en dan aanpassen.

Het concept sluit aan op behoeften van de markt, omdat huurders op zoek zijn naar een milieuvriendelijke manier van leven.”

Meubilair huren heeft drie belangrijke voordelen. Ten eerste wordt het aantrekkelijker een woning te huren. Ten tweede worden de woningen zelf winstgevender voor verhuurders. Tot slot sluit het concept aan op behoeften van de markt, omdat huurders op zoek zijn naar een milieuvriendelijke manier van leven en graag in duurzame panden wonen.

Daarom hebben Uppmark en Move&Rent de handen ineen geslagen om huurders de best mogelijke ervaring en vooral meer gemak te bieden. Zij vinden hun droomhuis en richten het in met de meubelen die ze zelf uitkiezen, voor een termijn die ze zelf bepalen. Een slimme en duurzame oplossing!

Meubilair huren voor een duurzame toekomst

Het meest unieke aan het innovatieve en complete project 360 Degrees, is de milieuvriendelijke aanpak. Duurzaamheid stond vanaf het begin centraal in het project. Dit is terug te zien in de keuze voor duurzame bouwmaterialen en het feit dat huurders hun meubilair kunnen huren.

Move & Rent draagt als verhuurbedrijf bij aan de circulaire economie.”

Move&Rent werkt nauw samen met partners die willen bijdragen aan deze oplossing. De meubelen krijgen een tweede leven. Op deze manier worden elk jaar duizenden meubelstukken hergebruikt. Zo draagt het verhuurbedrijf bij aan de circulaire economie. De uitstoot van broeikasgassen neemt af als de meubelen een nieuwe eigenaar krijgen. Zo is de cirkel helemaal rond.

De spanning op de woningmarkt zal de komende tijd naar verwachting alleen maar toenemen. De prijzen rijzen de pan uit. Hierdoor zullen mensen vaker van de ene huurwoning naar de andere verhuizen. Move&Rent richt zich niet alleen op het aanbieden van de beste en meest stijlvolle meubelen, maar vindt het ook belangrijk mee te gaan met trends op het gebied van design en duurzaamheid.

Dit artikel is gesponsord door Move & Rent.

Den Haag, juni 2024
Mona Keijzer, minister van Volkshuisvesting en Ruimte Ordening, viceminister-president

Keijzer kan Woonbond niet tegemoet komen met lagere huurstijging

Minister Mona Keijzer (Volkshuisvesting) ziet geen mogelijkheid om de Woonbond tegemoet te komen met een lagere huurverhoging voor bewoners van sociale huurwoningen.

Fotograaf: Anneriet van der Spek

Barentsz Ontdekkingshuizen streeft naar compromisloze duurzaamheid

De bouwsector staat voor grote uitdagingen als het gaat om duurzaamheid, van het verminderen van CO₂-uitstoot tot het bouwen met biobased materialen. Bij Barentsz Ontdekkingshuizen zit duurzaam wonen en bouwen in het dna. Zowel in het ontwerp als in de productie- en bouwfase streeft het innovatieve bouwbedrijf naar 'compromisloze duurzaamheid'. 'We moeten niet als boekhouders alleen maar gericht zijn op de getallen. Uiteindelijk wil je huizen maken die prettig zijn om in te leven.'

Peter Klevering en Marieke Mentink

Eén miljoen woningen: Dura Vermeer versnelt met 'Het Goede Doen'

Hoe ontwikkel en realiseer je leefomgevingen die toekomstbestendig zijn en waarin mens en natuur in balans zijn? En hoe kun je versnellen in een tijd van beperkte capaciteit, tijd en middelen? Divisie Bouw en Vastgoed van Dura Vermeer biedt oplossingen voor deze complexe vraagstukken met zijn maatschappelijke kompas: Het Goede Doen. Met Het Goede Doen zet de ontwikkelende bouwer zich in voor een gezonde, leefbare aarde en samenleving voor de huidige en toekomstige generaties.

De Duitse bevolking kent een natuurlijke krimp: hoog sterftecijfer, laag geboortencijfer. Foto: BalkansCat/Shutterstock

De Duitse paradox: groeiend woningtekort, krimpende bevolking

De Duitse bevolking krimpt door vergrijzing en stokkende immigratie. De woningnood wordt er, zeker in de grote Duitse steden, niet minder om. 'We hebben voldoende woningen, ze staan alleen niet op de juiste plek.'