Quooker, niet meer weg te denken in de huidige moderne keuken

Quooker, niet meer weg te denken in de huidige moderne keuken

Dat de introductie van instant-soep voor Henri Peteri de aanleiding was om een kraan te maken waar direct kokend water uit komt, heeft zijn sporen inmiddels onuitwisbaar achtergelaten. Toen hij het voedingsmiddelenconcern waar hij werkte in 1970 verliet om vanuit uit zijn huis in Rotterdam aan zijn missie te beginnen, duurde het nog tot 1987 voordat Quooker echt succesvol begon te worden. Wat maakt deze kraan nu zo bijzonder?

Bespaar energie en water

Vaak werd ten onrechte nog wel eens gedacht dat het gebruik van een Quooker als keukenkraan niet zuinig zou zijn.  Niets is dus minder waar, met het toepassen van het juiste Quooker-reservoir kun je zelfs water en energie besparen. Naast de luxe van direct kokend water biedt Quooker ook het comfort van direct warm water.  Herkenbaar uit het verleden; elke keer tijdens het tappen van warm water in de keuken begint meteen ergens in de woning de cv-ketel te draaien.  Tegen de tijd dat er warm water uit de kraan komt, ben je al weer klaar. In een gemiddelde eengezinswoning wordt er daardoor jaarlijks zo maar tot 7.000 liter kostbaar drinkwater verspild. En wat te denken van de energiekosten die er voor nodig zijn om dit water te verwarmen? Het merendeel van het warme water blijft immers ongebruikt achter in de leidingen.

Quooker Combi-reservoir

Het Quooker Combi-reservoir heeft een boilerfunctie en hoeft alleen op de koudwaterleiding te worden aangesloten. Het kokende water uit het reservoir wordt gemengd met koud water, waardoor direct 27 liter warm water op een temperatuur van 40 graden beschikbaar is.  Daarmee ga je verspilling van drinkwater tegen en bespaar je dus op de energiekosten. Om de besparing inzichtelijk te maken in specifieke situaties, introduceerde Quooker onlangs de Bespaarcheck. Daarmee bereken je in 1 minuut hoeveel energie en water je kunt besparen.

QuookerTransitie naar gasloos

In de transitie naar gasloos worden er vaak andereof nieuwe systemen toegepast voor de warmwatervoorziening in de woning. Veelal wordt er dan een warmwaterboiler-voorraadreservoir toegepast. De hoeveelheid beschikbaar warm water is dan beperkt en dus afhankelijk van de grootte van het voorraadvat.  Als er tijdens het gebruik in de badkamer veel warm water wordt afgenomen voor de douche en/of het bad, kan het zo maar zijn dat het voorraadvat voor warm water een keer leeg raakt. De consequentie is dat er dan ook geen warm water in de keuken meer beschikbaar is.

Ook dit kan opgevangen worden met het gebruik van een Quooker Combi-reservoir als keukenkraan. Deze Quooker-kraan heeft geen verbinding meer met het voorraadvat en kan zo op elk moment naast direct kokend water ook direct warm water produceren. Ook als onverhoopt het voorraadvat een keer leeg raakt, beschik je toch nog over warm water in de keuken

Meerwaarde voor woningen

Meer dan 75% van de kopers van nieuwbouwwoningen kiest ervoor om een Quooker op te nemen in de keuken. Door ervoor te kiezen om dan geen warmwaterleiding meer naar de keuken aan te laten leggen, bespaar je die installatiekosten en los je het probleem van geen warm water in de keuken op. De koper profiteert van alle voordelen en besparingen en als ontwikkelaar kom je tegemoet aan de wensen van de huidige consument. Het Quooker systeem biedt zo meerwaarde voor bewoner en ontwikkelaar.

Quooker en de nieuwe BENG-rekenmethode

Voor zowel de nieuwbouwkoop- als huursector wordt vanaf 1 januari 2021 gerekend met de BENG-methode. De huidige keukenboiler wordt nu forfaitair met een rendement van 75% meegenomen in de EPC-berekening. Quooker heeft onlangs de systemen laten testen bij Kiwa en komt binnenkort met een gelijkwaardigheidsverklaring met een veel beter rendement. Het toepassen van een Quooker kan dan in de berekeningen meegenomen worden. Tevens heeft Quooker voor de vastgoedmarkt een speciaal reservoir ontwikkeld, waardoor geen inlaatcombinatie meer gemonteerd hoeft te worden.  Deze is zeer eenvoudig te monteren en daarmee sluit je vervelende lekkages en nazorg uit.

Quooker in de vrijesector-huur en leisuremarkt

De wens om over een Quooker te beschikken, zal voor een huurder niet anders zijn dan die voor een koper. Ook de vakantieganger stelt steeds hogere eisen aan het comfort van een vakantiewoning. Ook voor die markt heeft Quooker voordeel te bieden, met name in de exploitatie. Dat een Quooker een behoorlijk aandeel van het keukenbudget vraagt, is duidelijk, maar in de exploitatie is dat weer snel terug te verdienen. Een Quooker behoeft namelijk geen periodiek onderhoud en jaarlijkse vervanging van filters tegen kalk. Het systeem is demonteerbaar en kan zo eenvoudig wel ontkalkt worden. De waterkwaliteit in Nederland is over het algemeen zo goed, dat het koolstoffilter in principe pas op zijn vroegst na vijf jaar een keer vervangen hoeft te worden. Quooker garandeert een lange levensduur.  Dit wordt ondersteund door een eigen servicedienst en de mogelijkheid om de garantievoorwaarden te verlengen.

Neem contact op met accountmanager vastgoedprojecten Sjaak Smit via 06-13269190 om de voordelen en mogelijkheden van een Quooker in jouw project te bespreken.

Dit artikel is gesponsord door Quooker

Fotograaf: Anneriet van der Spek

Barentsz Ontdekkingshuizen streeft naar compromisloze duurzaamheid

De bouwsector staat voor grote uitdagingen als het gaat om duurzaamheid, van het verminderen van CO₂-uitstoot tot het bouwen met biobased materialen. Bij Barentsz Ontdekkingshuizen zit duurzaam wonen en bouwen in het dna. Zowel in het ontwerp als in de productie- en bouwfase streeft het innovatieve bouwbedrijf naar 'compromisloze duurzaamheid'. 'We moeten niet als boekhouders alleen maar gericht zijn op de getallen. Uiteindelijk wil je huizen maken die prettig zijn om in te leven.'

Peter Klevering en Marieke Mentink

Eén miljoen woningen: Dura Vermeer versnelt met 'Het Goede Doen'

Hoe ontwikkel en realiseer je leefomgevingen die toekomstbestendig zijn en waarin mens en natuur in balans zijn? En hoe kun je versnellen in een tijd van beperkte capaciteit, tijd en middelen? Divisie Bouw en Vastgoed van Dura Vermeer biedt oplossingen voor deze complexe vraagstukken met zijn maatschappelijke kompas: Het Goede Doen. Met Het Goede Doen zet de ontwikkelende bouwer zich in voor een gezonde, leefbare aarde en samenleving voor de huidige en toekomstige generaties.

Woningbouwproject Bellevue opnieuw in verkoop

Woningbouwproject Bellevue opnieuw in verkoop

Woningbouwproject Bellevue in Utrecht gaat opnieuw in verkoop. De 163 appartementen komen naast de iconische 'gele brug' in Leidsche Rijn Centrum.

Duurzame keukens staan centraal in uniek project

Duurzame keukens staan centraal in uniek project

Het op-een-na grootste winkelcentrum van Leiden gaat op het schop. Eigenaar Van der Vorm Vastgoed is het verouderde Kopermolen aan het herontwikkelen. Er komt naar verwachting een nieuwe supermarkt, parkeergarage en een nieuwe woontoren. Op het dak van het winkelcentrum werkt Van der Vorm Vastgoed samen met Maat Feeling Home aan een uniek project: acht duurzame Tiny Houses rondom een gezamenlijke moestuin. De oogst kunnen de toekomstige bewoners makkelijk thuis bereiden in C02-neutraal geproduceerde keukens.