Sixt halveert huur, maar bekijkt het per locatie

Sixt halveert huur, maar bekijkt het per locatie

Sixt praat met vastgoedeigenaren over 'passende afspraken' over huurbetalingen voor zijn vestigingen.

Dat laat de van oorsprong Duitse autoverhuurder desgevraagd weten aan Vastgoedmarkt. De redactie ontving via een verhuurder een brief van Sixt over vermindering van de huurbetaling in verband met de coronacrisis. In die brief kondigt de onderneming halvering aan van de huur voor de maanden april, mei, juni en juli 2020. Ook wordt huur niet per kwartaal, maar per maand betaald.

Mocht de coronacrisis voortduren tot na 1 augustus, dan wil Sixt aanvullende maatregelen treffen. In de tussentijd wenst de onderneming niet te worden gehouden aan de exploitatieverplichting.

Verschil in situatie

Gevraagd of dit het beleid is voor alle vestigingen is, zegt een woordvoerder van Sixt tegen Vastgoedmarkt: 'Er is geen algemene opschorting of vaste verlaging van huurbetalingen voor de Sixt-vestigingen in Nederland. Het is ons doel om met de betrokken verhuurders passende en consensuele afspraken te maken. In onze gesprekken houden we rekening met de situatie en het exacte station. Zo is een station op een luchthaven dat nagenoeg volledig is stilgelegd in de huidige situatie niet vergelijkbaar met een stadslocatie. We communiceren voortdurend met de verhuurders en maken goede vorderingen met onze pogingen om minnelijke oplossingen te bereiken.'

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.