Woon- en zorgcomplex Het Prinsenkwartier in Brielle opgeleverd aan Altera Vastgoed

Woon- en zorgcomplex Het Prinsenkwartier in Brielle opgeleverd aan Altera Vastgoed

Vastgoedbelegger Altera heeft woon- en zorgcomplex Het Prinsenkwartier aan de Burg. Van Sleenstraat in Brielle toegevoegd aan haar vastgoedportefeuille. Het betreft het tweede woon- en zorgcomplex in de beleggingsportefeuille.

Het Prinsenkwartier staat op historische grond binnen de vestingmuren van Brielle. Het complex bestaat uit 44 vrije sector huurwoningen voor de doelgroep gepensioneerden / 55+ers met een (latente of reeds aanwezige) extramurale zorgbehoefte, 28 intramurale zorgeenheden, ontmoetingsruimte van Welzijn Ouderen en werkplekken voor onder andere eerstelijnszorg medewerkers en 41 parkeerplaatsen.

Duurzaam en toekomstbestendig

De appartementen hebben allemaal een eigen buitenruimte. Het gebouw is zo ontworpen dat onderlinge ontmoeting van de bewoners wordt gestimuleerd om eenzaamheid tegen te gaan. De bewoners kunnen elkaar op een natuurlijke manier treffen, onder meer in een grand café en bij allerlei dagbestedingsprojecten. De 28 intramurale zorgeenheden en het welzijnscentrum zijn langjarig verhuurd aan zorgverlener Catharina, Thuis op Voorne. Het project is ontwikkeld en gebouwd door Gebroeders Blokland uit Hardinxveld-Giessendam.

Het gebouw is met een EPC van 0,0, circa 1.000 zonnepanelen, luchtwarmtepompen, sedum dak en CO2 gestuurde ventilatie units uiterst duurzaam en toekomstbestendig. Deze groene maatregelen dragen verder bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Altera.

Behalve project Prinsenkwartier is ook zorgproject Robijnhof in Leiden momenteel in aanbouw en zal samen met onder andere nieuwbouwprojecten in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht zorgen voor een verdere groei van de portefeuille naar 6.500 woningen.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Met de oplevering van het woon- en zorgcomplex wordt invulling gegeven aan de toenemende vraag naar een woningomgeving waar zorg dichtbij is. In samenwerking met Catherina, Thuis op Voorne is het complex ingericht passende bij de woonvraag voor nu en voor de toekomst”.

Hans Biezemans, Bestuurder Catharina, Thuis op Voorne: “Met het Prinsenkwartier vernieuwt Catharina weer een deel van haar huisvesting. In een plezierige samenwerking is er eigentijds vastgoed ontwikkeld, waar in state-of-art wonen, zorg en welzijn voor senioren wordt voorzien. Het zorgdeel maakt middels de toepassing van domotica tevens de nieuwste standaard mogelijk: wonen in vrijheid met dementie”.

Dit artikel is gesponsord door Altera

Bezoek ook het partnerdossier op Vastgoedmarkt.nl

Achterste rij van links naar rechts: Peter Jansen, Johan Spijksma, Rink Drost, Daks-Jan Cornelisse, Daniël Slomp, Dirk Adriaanse, Stefan Suurmond, Jeroen Meester, Ruben Welleweerd, Jacco Groen. 
Voorste rij van links naar rechts: Praveen Kartaram, Sjoerd Hoogeveen, Marianne Langelaar, Kris Valstar, Steffi Beckers, Mick Hoeppertz, Lennart van Plateringen, Luca Sibels, Stijn Clerkx. 

Lichting van 21 MRE-studenten afgestudeerd

Een groep van 21 Master of Real Estate-studenten heeft op donderdag 21 november 2024 tijdens een feestelijke ceremonie in de Lutherse Kerk in Amsterdam zijn diploma ontvangen uit handen van MRE-programmamanager drs. Jantine Schrader MSc MSRE.

Welke verzekeringen heb ik nodig als zakelijke vastgoedbelegger? 

Welke verzekeringen heb ik nodig als zakelijke vastgoedbelegger?

Zakelijke vastgoedbeleggers zijn steeds vaker op de markt te vinden. Niet zo gek, vindt Allianz Direct, want investeren in vastgoed kan vanuit meerdere kanten rendement opleveren. Denk aan de mogelijke waardestijging van je pand, maar ook aan het verhuren ervan voor een stabiel inkomen. Belangrijk is wel dat je als vastgoedbelegger goed verzekerd bent. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan bijvoorbeeld van grote waarde zijn om je tegen onverwachte risico's te beschermen.

Fotograaf: Anneriet van der Spek

Barentsz Ontdekkingshuizen streeft naar compromisloze duurzaamheid

De bouwsector staat voor grote uitdagingen als het gaat om duurzaamheid, van het verminderen van CO₂-uitstoot tot het bouwen met biobased materialen. Bij Barentsz Ontdekkingshuizen zit duurzaam wonen en bouwen in het dna. Zowel in het ontwerp als in de productie- en bouwfase streeft het innovatieve bouwbedrijf naar 'compromisloze duurzaamheid'. 'We moeten niet als boekhouders alleen maar gericht zijn op de getallen. Uiteindelijk wil je huizen maken die prettig zijn om in te leven.'

Peter Klevering en Marieke Mentink

Eén miljoen woningen: Dura Vermeer versnelt met 'Het Goede Doen'

Hoe ontwikkel en realiseer je leefomgevingen die toekomstbestendig zijn en waarin mens en natuur in balans zijn? En hoe kun je versnellen in een tijd van beperkte capaciteit, tijd en middelen? Divisie Bouw en Vastgoed van Dura Vermeer biedt oplossingen voor deze complexe vraagstukken met zijn maatschappelijke kompas: Het Goede Doen. Met Het Goede Doen zet de ontwikkelende bouwer zich in voor een gezonde, leefbare aarde en samenleving voor de huidige en toekomstige generaties.