IWG breidt flink uit en is meer dan ooit op zoek naar panden ten behoeve van haar flexibele kantoorconcepten

IWG breidt flink uit en is meer dan ooit op zoek naar panden ten behoeve van haar flexibele kantoorconcepten

IWG, aanbieder van flexibele werkplekken, breidt flink uit. In 2021 tekende de exploitant vier contracten om nieuwe flexkantoorruimte te creëren, waaronder het Leonardo Royal Hotel in Amsterdam, Haagsche Zwaan in Den Haag en Markoever in Terheijden. Deze nieuwe locaties voegen zich bij een groot aantal andere die in de afgelopen periode zijn aangekondigd - en er komen nog meer deals aan, aldus Annelou de Groot, Development Director bij IWG. Daarnaast zijn er in 2021 ook nog acht locaties uitgebreid en geopend, waaronder De Walvis, Amsterdam, The Mark Rotterdam en Helix in Utrecht.

IWG breidt haar portefeuille uit om in te spelen op de groeiende trend van hybride werken - een mix van permanente kantoren, flexibele lokale kantoren en thuiswerken - die past bij de werkpatronen die zijn ontstaan in de post-pandemische wereld. De behoefte aan flexibele werkplekken onder bedrijven en werknemers neemt exponentieel toe.

"IWG is in gesprek met verschillende verhuurders die op zoek zijn naar diversificatie van hun portefeuille," verduidelijkt de Groot. "Waar andere merken van flexibele werkplekken misschien moeite hebben om snel te schakelen, kunnen wij binnen korte tijd leegstaande ruimtes omzetten in flexibele kantoorruimte, deze verhuren en winst maken. Op dit moment zien we veel kansen."

De aantrekkingskracht van flexibele ruimte

IWG heeft al meer dan 3.400 flexibele werkplekken op meer dan 1.000 locaties over de hele wereld. De aanbieder van flexibele werkruimte werkt met een breed scala aan verhuurders en de ruimtes worden wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt.

Annelou de Groot licht toe: "Het openen van meer flexibele werkruimtes in Nederland en andere landen blijft de kern van IWG's strategie, vooral nu we een periode ingaan waarin bedrijven in toenemende mate op zoek zijn naar flexibele ruimte als onderdeel van hun onroerend goed strategie na Covid. Gezien het feit dat we een multi-branded platform hebben, willen we uitbreiden in zowel stedelijke centra als voorstedelijke hubs, om aan de verschillende behoeften van ons diverse klantenbestand te voldoen."

Werkgevers kunnen jaarlijks bijna 10.000 euro per werknemer besparen met het aanbieden van flexibel werken.”

De Groot zegt dat vooral na de pandemie meer bedrijven inzetten op hybride werken om te profiteren van de voordelen die het biedt. Ten eerste vanwege kostenbesparingen. Uit een studie van Global Workplace Analytics blijkt dat werkgevers jaarlijks bijna 10.000 euro per werknemer kunnen besparen met het aanbieden van een combinatie van op kantoor en op afstand werken.

"Ten tweede biedt hybride werken ook voordelen voor werknemers", aldus De Groot. "Het stelt hen in staat om een betere balans tussen werk en privéleven te creëren, mét carrièrekansen dichtbij huis. Een ander belangrijk voordeel is dat hybride werken beter is voor het milieu, doordat er minder woon-werkverkeer is."

Het wordt voor verhuurders ook steeds duidelijker dat bedrijven van iedere omvang hun hoofdkantoor willen verkleinen en gebruik willen maken van flexibele kantoorruimte. Voor investeerders en vastgoedbedrijven is samenwerken met IWG een mooie kans om de flexibiliteit te bieden waar de huurders van vandaag naar op zoek zijn. De verhuurder profiteert van hogere bezettingsgraden en daarmee meer omzet.

Snelle expansie van IWG

Verhuurders hebben een toenemende interesse in het opnemen van de verhuur van flexibele ruimtes in hun portefeuille, dit blijkt ook uit de snelle expansie van IWG. In de eerste helft van 2021 tekende IWG deals met 20 nieuwe franchisepartners om meer dan 110 nieuwe werkruimtes over de hele wereld te creëren. Dit is een toename van 360% ten opzichte van het aantal deals dat in de eerste helft van 2020 werd getekend, wat niet alleen de succesvolle strategie van IWG benadrukt, maar ook de toegenomen behoefte van verhuurders naar het aanbieden van coworking-ruimte.

Mark Dixon, CEO van IWG:”IWG is een wereldwijde marktleider geworden dankzij het ontwikkelen van dealstructuren die zowel voor IWG als voor verhuurders succesvol zijn.” IWG richt zich op het bieden van een concurrerend aanbod, ongeacht de locatie, en is er zo in geslaagd om in de afgelopen zes maanden uit te breiden op diverse locaties wereldwijd.

Verhuurders zijn op zoek naar manieren om hun inkomsten veilig te stellen.”

"Verhuurders zijn op zoek naar manieren om hun inkomsten veilig te stellen na een langdurige periode van onzekerheid," legt hij uit. "Ze moeten hun leegstaande ruimte te gelde maken en hun portefeuilles diversifiëren om ervoor te zorgen dat ze zich kunnen aanpassen aan de toekomstige behoeften van hun huurders en aan wat ondernemingen vandaag de dag nodig hebben. IWG is de beste partner voor verhuurders, omdat we de ervaring en een groeiend netwerk van ruimtes hebben die laten zien dat we weten hoe we de ruimtes kunnen creëren die de kantoorgebruikers van vandaag zoeken."

Dixon: “IWG blijft de rest van het jaar in hetzelfde tempo deals sluiten.” De boodschap van het bedrijf is duidelijk: kijk uit naar een nieuwe IWG-werkruimte bij u in de buurt.

Dit artikel is gesponsord door IWG.

De achthoekige torens die werden ontworpen door Aldo Van Eyck, worden overkoepeld door een nieuwe 'landscraper'. Beeld: Ossip van Duivenbode

Binnenkijken bij Tripolis-Park: Waar oud letterlijk wordt omarmd door nieuw

Het Tripolis-Park op de Amsterdamse Zuidas werd vorig jaar opgeleverd door Flow Development. In dit eerbetoon aan een van de laatste werken van architect Aldo van Eyck, bleek een samensmelting met een overkoepelende 'landscraper' de succesformule. 

Beeld: Edwin Muller Photography/Shutterstock

Vopak verbouwt hoofdkantoor (10.000 m2): van 450 naar 250 werkplekken

Begin november begon Vopak aan de verbouwing van hun hoofdkantoor van 10.000 m2. Het nieuwe werkplekconcept moet inspelen op veranderende rol van het kantoor in de werkcultuur. 

foto: Shutterstock

Kantoorruimte omvormen: 'Het kantoor is te groot en daar moeten we iets mee'

Veel organisaties vragen zich af hoe ze met hun vierkante meters en bezettingsgraad om moeten gaan. Tijdens een rondetafelgesprek op het Facto Congres 2024, waren panelleden van ING Nederland, Achmea, LSI Real Estate en TNO het over één ding eens: het kantoor moet veranderen. 

Maurits Tofohr van Join Program.

Hoe Join Program cateringruimte halveert in kantoorgebouwen

Catering speelt een steeds grotere rol in het werven en behouden van personeel, maar neemt in gebouwen ook een significant aantal vierkante meters in beslag. Hoe ga je daar als gebouwenbeheerder mee om? 'Veel gebouwengebruikers willen de beschikbare ruimte immers optimaal inzetten voor het creëren van een ontmoetingsplek. Er komen minder werkplekken en er komt meer ruimte voor activiteiten die je samendoet. Dan scheelt het als je voor de keuken minder plek hoeft vrij te houden', zegt Maurits Tofohr oprichter van Join Program.