Alter Domus kiest voor Yardi om de wereldwijde vastgoedstrategie te optimaliseren

Alter Domus kiest voor Yardi om de wereldwijde vastgoedstrategie te optimaliseren

Yardi zal een belangrijke rol spelen in de geïntegreerde vastgoedoplossing van Alter Domus die wereldwijd wordt uitgerold. Klanten kunnen hierdoor profiteren van geïntegreerde services.

Alter Domus is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van private-equityfondsen voor alternatieve beleggers. Met de keuze voor Yardi als technologiepartner optimaliseert Alter Domus de internationale vastgoedstrategie. Alter Domus beheert meer dan 110 miljard dollar aan vastgoedvermogen als partner van 18 van de 20 grootste vastgoedbeleggers wereldwijd.

Integratie

Met Yardi Investment Management stroomlijnt Alter Domus rapportages voor internationale structuren van vastgoedbeleggingen binnen de gehele waardeketen, van assets tot investeerders. Daarnaast implementeert Alter Domus Yardi Debt Management. Deze oplossing is specifiek ontworpen om functionaliteit voor loan servicing te integreren in de accounting- en rapportagetool. Met de integratie van de oplossingen van Yardi in de internationale vastgoedoplossing van Alter Domus wordt deze uitgebreid tot een volledige rapportage- en data-omgeving voor beheerd vastgoedvermogen en internationaal beheerde leningen.

Kwaliteit van data

Anita Lyse, Head of Real Estate bij Alter Domus, zegt: ‘De beleggingsstructuren van vastgoed als een assetklasse worden steeds complexer omdat deze internationaler worden, verspreid zijn over meerdere jurisdicties en we te maken hebben met verschillende lokale behoeften en richtlijnen voor compliance. De kwaliteit van data is van cruciaal belang om assets internationaal op een effectieve manier te kunnen beheren en administreren. Met Yardi kunnen we onze geïntegreerde vastgoedoplossing internationaal lanceren en onze hoogwaardige services nog sneller, nauwkeuriger en transparanter maken. Door dit te combineren met onze cloudportal CorPro creëren we een unieke omgeving waarmee we onze operationele processen nog meer kunnen verbeteren en onze klanten en hun investeerders in vrijwel real time toegang kunnen geven tot gedetailleerde informatie over hun portefeuille.’

‘We kijken uit naar de samenwerking met Alter Domus op internationaal niveau’, zegt Neal Gemassmer, Vice President of International van Yardi. ‘Alter Domus is een klantgericht bedrijf dat grote waarde hecht aan de kwaliteit van de service en persoonlijke aandacht heeft voor iedere klant.’

Dit artikel is gesponsord door Yardi

Bezoek ook het partnerdossier op Vastgoedmarkt.nl

Jeroen Blokland

Jeroen Blokland: 'Zet in op schaarse beleggingen bij uitponden'

Gebrekkige beleidsvoering die bovendien tot averechtse effecten leidt: het is helaas geen zeldzaamheid in Nederland. De 'Wet betaalbare huur' in combinatie met de sterke stijging van de vermogensbelasting op verhuurde huizen is een pijnlijk voorbeeld. Het maakt de (particuliere) huizenbeleggingsmarkt onrendabel, waardoor er vaak weinig anders op zit dan uitponden. 'Toch moeten 'uitponders' niet bij de pakken neerzitten', aldus Jeroen Blokland, oprichter en beheerder van het Blokland Smart Multi-Asset Fund.

Hoe screens de energiekosten van commercieel vastgoed kunnen verlagen

Hoe screens de energiekosten van commercieel vastgoed kunnen verlagen

Energiekosten vormen een significante uitgavepost voor vastgoedprofessionals. Daarom moet er voortdurend worden gezocht naar manieren om deze kosten te verlagen, zonder in te leveren op het gebied van comfort en kwaliteit. Een effectieve oplossing die vaak over het hoofd wordt gezien, is het gebruik van screens. De ogenschijnlijke eenvoudige toevoeging van zonwering aan gebouwen kan een grote impact hebben op de energierekening, en daarmee op het rendement van het vastgoed.

Foto: Eyesmile Photography

Toekomstbestendig wijkwinkelcentrum biedt financieel en maatschappelijk rendement

Een toekomstbestendig wijkwinkelcentrum is méér dan een verzameling winkels: het zorgt ook voor sociale cohesie in een wijk, stelt Ellen Tak van Altera Vastgoed. 'Juist dat maakt het een heel interessant beleggingsproduct. Naast financieel rendement is maatschappelijk rendement ook belangrijk. Dat wil ik beleggers graag meegeven. Vanuit sociaal oogpunt, maar ook omdat dit de toekomstbestendigheid vergroot. En dat draagt uiteindelijk weer bij aan financieel rendement.'

Bouwers en ontwikkelaars maken impact met Build to Connect

Bouwers en ontwikkelaars maken impact met Build to Connect

Met een deelname aan Build to Connect is jouw team klaar voor de tweede helft van het jaar. Op 20 september gaan inmiddels al zestien teams bouwen aan een levensgrote kettingreactie tijdens het vastgoedevenement van het jaar: Build to Connect.