In de brief, ondertekend door directeur Jan van Merwijk van de huidige kuip en directeur Carl Berg van Nieuw Stadion B.V., wordt ingegaan op de nieuwe financiële situatie die is ontstaan doordat Stichting De Verre Bergen, het goede doelen vehikel van familie Van der Vorm, 24,5 miljoen euro gaat steken in het nieuwe stadion. In ruil daarvoor komen er een kleine 4.000 zitplaatsen voor kinderen uit Rotterdam-Zuid.
Beoogde lening
Door de investering van de Verre Bergen gaat het deel van de bancaire lening (224 miljoen euro) in de financiering van het stadion (totaal 444 miljoen euro) omlaag. De status van de beoogde lening is onlangs nogmaals bevestigd als 'higly confident', zo schrijven Van Merwijk en Berg. Na de zomer wordt het proces met de consortiumbanken vervolgd.
Intentie in beraad
Wat betreft de overige 202 miljoen euro aan aandelenkapitaal die opgehaald moet worden ligt de financiering volgens hen op koers. 'Van de benodigde 202 miljoen euro aan aandelen is inmiddels voor 50% een intentie afgegeven en voor ongeveer 20% een intentie in beraad.' Een flink deel hiervan was al vrij snel een zekerheidje. Zo heeft de gemeente Rotterdam aangegeven 40 miljoen te willen steken in het nieuwe stadion en steekt het huidige Stadion Feijenoord er 20 miljoen euro in. Wat dat laatste betreft is er wel wat ruis op de lijn ontstaan doordat een nieuwe stichting -Vrienden van de Kuip- aandelen in het oude stadion wil kopen om zo de investering in een nieuw stadion te dwarsbomen.
Medio 2020
De financiering van het nieuwe stadion moet medio 2020 rond zijn, waarna de gemeenteraad er definitief groen licht voor moet geven. In april 2021 zou de bouw van het nieuwe Feyenoord Stadion dan moeten beginnen.
Parkstad Zuid
De totale gebiedsontwikkeling voor Feyenoord City kreeg onlangs al wat concreter vorm. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM tekende op 5 juni, tijdens de Provada, met de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas een overeenkomst over de verwerving van Parkstad Zuid, onderdeel van Feyenoord City. Het plan behelst de realisatie van een duurzaam appartementencomplex aan de Laan op Zuid, goed voor circa 250 woningen in de vrije sector, inclusief parkeren en leisure-, hospitality-, sport- en maatschappelijke functies. Ook zijn inmiddels bijna alle benodigde gronden voor Feyenoord City in bezit van de de stichting Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas.