Lianeo Real Estate koopt drie Nederlandse kantoren

Lianeo Real Estate koopt drie Nederlandse kantoren
Bargelaan 2-32, Leiden

Belegger Lianeo Real Estate (voorheen: Intown Nederland) breidt de Nederlandse vastgoedportefeuille uit met drie kantoorgebouwen in Amsterdam, Leiden en Hilversum.

Het gaat om de panden aan Amstelveenseweg 760 in Amsterdam, Bargelaan 2-32 in Leiden (noordwestzijde Leiden Centraal Station) en Olympia 4-10 in Hilversum (Arenapark). Het gaat om de zogeheten Oyster-portefeuille. De panden waren eigendom van Stichting Pensioenfonds van de Metalektro (PME).

Dit is de eerste aankoop sinds de naamwijziging van Intown naar Lianeo Real Estate. Met deze aankoop heeft Lianeo Real Estate in Nederland 66 objecten in bezit. Een eerdere opvallende aankoop van Intown was de koop van Europoint 1 aan de Marconiweg in Rotterdam.

De drie kantoorgebouwen zijn volledig verhuurd en hebben een gezamenlijk metrage van 21.000 m2. De verkopende partij werd bijgestaan door JLL en is verkregen van een institutionele belegger.

Wat betaalde Lianeo?

Lianeo Real Estate betaalde voor de drie panden in totaal 49,115 miljoen euro (Kadaster). Dat bedrag is opgebouwd uit drie afzonderlijke koopsommen: voor de Amstelveenseweg in Amsterdam werd 26,1 miljoen euro betaald, voor de Bargelaan in Leiden was dat 10,515 en voor Olympia in Hilversum 12,5 miljoen euro.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.

Beeld: Martin Bergsma/ Shutterstock
kantoren

Verduurzaming kantoren loont: 'Hogere en stabielere bezettingsgraad'

Hoewel verduurzaming van kantorenvastgoed enerzijds verplicht is vanwege wetgeving, verbetert het ook de economische prestaties van het vastgoed. 'Je krijgt er simpelweg een betere kasstroom mee,' zegt Piet Eichholtz hoogleraar Finance en Real Estate.

Foto: Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock
projectontwikkeling

Strukton schikt debacle RIVM-project voor ruim 40 miljoen

Strukton ontvangt 40,6 miljoen euro van de Staat ter compensatie voor de extreme kostenoverschrijdingen op het RIVM-project. Daarmee is het langdurige geschil tussen bouwer en opdrachtgever definitief beslecht.

foto: Shutterstock
kantoren

Merendeel kantoorgebruikers allang tevreden met label C

Gebruikers en beleggers hoeven niet heel erg vooruit te lopen op regelgeving als het gaat om duurzaamheidseisen van kantoorvastgoed. Slechts een kleine groep heeft hogere ambities dan wat de wet voorschrijft, ziet Bas Oldenburg van Cushman & Wakefield (C&W).  

Beeld: Fahroni/Shutterstock
kantoren

Impact van duurzaamheidseisen op kantoren: 'Maar beter meteen fors investeren'

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de kantorenmarkt. Enerzijds door strengere wetten, maar ook door de veranderende eisen van gebruikers en investeerders. Wie achterblijft, loopt het risico op waardeverlies en moeilijkere verhuur. Hoewel steeds meer kantoren label A krijgen en er een duidelijke opkomst is van panden met certificering, lijken de meeste beleggers en gebruikers nog niet ver vooruit te willen lopen op de wetgeving.